Khamis, Februari 05, 2009

Islam kini : mari bersatu utk tidak bersatu!??

Assalamualaikum all…(maaf lambat update..menuntut ilmu..kuiz2..test2…harap maaf…)

Tajuk ini agak menarik utk kami ketengahkan…ummah kite masa kini adalah seperti ini! Tgk laaa kerajaan mesir… negeri ulama…negeri alim…negeri al azhar…negeri cendikiawan islam…negeri penuh keimana…memberi bantuan makanan kepada tentera israel! Tutup sempadan rafah! Xbg bantuan ke gaza! Tp bg tentera Israel kuar masuk sempadan utk beli keperluan…peluru..makanan… Inikah sikap kite sbg ummat islam?? Tgk laa negara arab sendiri…yg berbangga dgn menghafal al-quran kerana bahasa ibunda…tp..tgk laa pemimpin2 arab sekitar palestin…sumer boneka Israel..sumer takut Israel! Sedih bile mereka memilih utk MARI BERSATU UNTUK TIDAK BERSATU… =’(

Sedarlah duhai ummah! Kini ummah lesu ! ulama pula membisu! Di mane pemimpin seperti Iskandar zulkarnain? Dimane pemimpin seperti Umar al-khatab?? Dimane khalifah islam? Kenapa ummah tidak mampu melahirkan seorang seperti mereka??? Kerana zaman skang kiter tak memantapkan AKIDAH kite…..

Perhatikan situasi ini…
Suatu persidangan di Malaysia membincangkan isu boikot barang2 israel n amerika..adekah ia relevan?? Apekah pendapat anda?? Adekah anda telah memikirkan segala aspek?? Memikirkan sume akibat dan kesan?? Dalam persidangan ini…ade dua kelompok… kelompok pertama, boikot tidak relevan kerana kalo kiter boikot israel dan amerika, mereka akan boikot Malaysia dan ini akan menyebabkan ekonomi Malaysia bertambah teruk….malah akan menyebabkan rakyat Malaysia sengsara..kerena mereka yg menentukan jatuh bgn Malaysia.. kelompok kedua… isu boikot amat relevan..kiter xperlu takut kpd tekanan mereka..kerana nyawa dan keselamatan kite dibawah tangggungjawab ALLAH..bukan mereka yg menentukan takdir kiter….kiter wajib boikot mereka…tiada sbb kite xboleh boikot mereka!! Kenapa perlu takut akan tekanan mereka?!
Ape pendapat anda?? Adekah anda di kelompok pertama atau yg kedua?? Tepuk dada Tanya IMAN!!

p/s: akan dtg…nantikan analisis survey kami ttg isu palestin dikaca mata non-muslim…ape tanggungjawab kite??

Tiada ulasan:

Catat Ulasan